Acht jaar geëist in zedenzaak
16 Nov 2015, 18:33
foto


Tegen Adro R. (44) heeft officier van justitie, Nirmala Maikoe, op de rechtszitting van maandag een celstraf geëist van acht jaar, onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht. Hij wordt ervan verdacht vleselijke gemeenschap gehad te hebben met een vijftienjarige. Daarnaast heeft hij het meisje middels bedreigingen zover gekregen, waardoor zij met meerdere mannen naar bed is gegaan.

De ouders van het slachtoffer hebben op 9 mei aangifte gedaan. De moeder zag vreemde tabletten in de kamer van haar dochter. Zij ging ermee naar een arts, die haar duidelijk waar de pillen voor waren. Zij confronteerde haar dochter ermee en toen biechtte de tiener alles op.

De verdachte maakte gebruik van vier personages en benaderde het meisje via Facebook. Hij bedreigde haar door te stellen dat als zij geen seks zou willen hebben met die personages dat hij haar intieme foto’s op FB zou plaatsen. Uit angst hiervoor stemde het meisje toe. Wat zij niet wist, was dat haar vriend, de verdachte, hierachter zat.

In zijn verklaring zei de de verdachte dat hij dit uit teleurstelling deed. Hij had een gebroken relatie achter de rug. Maikoe merkte op dat hij geen recht had om andere slachtoffers te maken. Het meisje is onschuldig. De verdachte wordt bijgestaan door Lygia Palmburg en Lesley Rogers. Deze zaak zal op 7 december voortgezet worden. De advocaten zullen dan pleiten voor hun cliënt.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May