iPad-onderwijs OS2 Goejaba voor betere resultaten
16 Nov 2015, 04:37
foto
Leerlingen van OS2 te Goejaba in Sipaliwini met hun iPad. (Foto: Stichting Kansrijk Suriname)


De OS2 te Goejaba in het district Sipaliwini beschikt over 48 iPads. Deze worden ingezet van klas 1 tot en met 6. De vakken Rekenen en Taal zijn op de iPads geprogrammeerd. Het doel is om op een stimulerende, visuele manier te leren voor betere resultaten. Dit project is een initiatief van Stichting Kansrijk Suriname in samenwerking met Maurice de Hond, initiatiefnemer van de iPad-scholen in Nederland. Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur heeft toestemming gegeven voor de uitvoering van dit project.

De iPads zijn gedoneerd door Maurice de Hond. De leerkrachten zijn de afgelopen week intensief begeleid door vrijwilligers van Kansrijk Suriname en een ICT-specialist van Alembo NV. Telesur heeft voor de wifi en de router gezorgd. De leerkrachten van de school zijn vooraf getraind in het gebruik en omgang met de iPad en om e-learning te integreren in het regulier onderwijsprogramma. Daarna volgden de leerlingen. Andere partners die aan dit project hebben bijgedragen zijn de Steve Jobsschool, Apple importeur Xando, Oefenweb en Junior Einstein.

OS2 is de eerste school in Suriname waar iPad-onderwijs wordt toegepast. “Vaak genoeg worden scholen in het binnenland van Suriname bij bepaalde projecten overgeslagen. Dat wij als eerste dit project mogen starten, is een stimulans voor onze leerlingen”, zegt Ingrid Libretto, schoolleider van OS2. Zij verzekert dat aan het eind van het schooljaar er betere resultaten geboekt zullen worden. Ook de leerlingen reageren enthousiast. De meeste kinderen maken voor het eerst kennis met een iPad.

Bij de uitvoering van dit project zijn ook obstakels tegengekomen. In Goejaba is alleen elektriciteit van een generator. Als de generator niet in werking is, is er ook geen stroom. Joleen Caljouw, secretaris van Kansrijk Suriname, zegt dat de aanvoer van benzine nog in orde moet worden gemaakt.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May