Schoolvervoer vanaf maandag niet gegarandeerd
13 Nov 2015, 03:13
foto
OBS-voorzitter Kenneth Themen


Bus- en bootvervoer voor leerlingen en leerkrachten zijn vanaf maandag niet gegarandeerd. Kenneth Themen, voorzitter van de Organisatie van Bus- en Boothouders in Suriname (OBS), zegt aan Starnieuws verontwaardigd te zijn dat ondanks alle acties die ondernomen zijn, de bestelbonnen toch niet zijn uitgeschreven. De bus- en boothouders zijn niet meer in staat brandstof te kopen.

Themen voert aan dat de bus- en boothouders alleen betaald worden wanneer schoolkinderen en leerkrachten worden vervoerd. Van half augustus tot en met september ontvangen zij geen geld, wegens de schoolvakantie. Het geld van oktober moet uiterlijk 15 november worden uitbetaald. De technische dienst heeft de gegevens doorgestuurd naar de administratieve financiële dienst van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur aan de Heerenstraat. Volgens de OBS-voorzitter zijn de stukken daar blijven liggen.

"Ik heb bij alle instanties aan de bel getrokken, maar het gewenste resultaat is tot nu toe uitgebleven. Diverse leden van de organisatie hebben reeds aangegeven dat zij niet meer in staat zijn brandstof te kopen. Er is een overmachtssituatie ontstaan," legt Themen uit. Hij merkt op dat ook de bewaking en schoonmaakbedrijven die diensten verlenen aan het ministerie, al maanden niet uitbetaald zijn. Ook zij overwegen om hun dienstverlening te staken.

"Ik begin de medici die geen patiënten willen behandelen tot zij hun geld op de rekening zien, te begrijpen," merkt Themen op. Hij vindt dat er ingegrepen dient te worden, want het kind dreigt weer het gelag te betalen. "Als de bestelbonnen nog niet opgemaakt zijn en de ondernemers hun reçu nog niet hebben, zal het niet lukken om uiterlijk maandag geld te hebben," stelt Themen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May