6 jaar geëist tegen rovers taxichauffeur
12 Nov 2015, 02:37
foto


In de strafzaak tegen de verdachten R.G en D.L. heeft officier van justitie, Gloria Stirling haar requisitoir gehouden. Zij eiste tegen beide verdachten een gevangenisstraf van 6 jaar onvoorwaardelijk met aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht, alsmede gevangenhouding en verbeurdverklaring van goederen.

De verdachten hebben zich op 12 april 2015 schuldig gemaakt aan een gewelddadige beroving van een taxichauffeur aan de Grapefruitstraat in Paramaribo-noord. Als passagiers wisten zij de taxichauffeur middels een list te laten stoppen en hebben hem vervolgens eerst gewurgd, slagen in de buik toegebracht, bedreigd met een zwaar dolkmes, waarna hij met de veiligheidsgordels werd vastgebonden en in de kofferbak werd gegooid. De verdachten probeerden met het voertuig weg te rijden, maar werden door de inmiddels ingeschakelde politie gesommeerd te stoppen. Zij negeerden het stopteken, poogden in te rijden op de politieagenten en reden plankgas weg. Door opzij te springen konden de wetsdienaren het vege lijf redden. Er werden eerst waarschuwingsschoten gelost, en vervolgens werd er gericht geschoten op het voertuig. De taxichauffeur bleef ongedeerd.

De rovers ramden eerst twee andere voertuigen voordat hun gestolen voertuig tot stilstand kwam. Verdachte D.L. wist in eerste instantie te vluchten, maar werd in de binnenstad aangehouden. De gestolen auto vertoonde na de aanhouding 18 kogelinslagen. De openbare aanklager motiveerde haar strafeis door aan te geven dat deze beroving zeer ernstig is aan te merken mede gelet op de verruwing van de criminaliteit en de mate van geweld welke tegen het slachtoffer is gebruikt. Ook het samen en in vereniging beramen en uitvoeren van de beroving, de meedogenloosheid van de verdachten, de geschokte rechtsorde waarin deze handelingen passen, en de angst en vrees bij de burgerij hebben bijgedragen aan de strafeis.

De openbare aanklager vond het meer dan ernstig dat verdachten tegenwoordig proberen in te rijden op wetsdienaren om aan aanhouding te ontsnappen. Advocaat Rambharos die verdachte D.L. bijstond, gaf aan dat het gevonden dolkmes niet aan zijn cliënt toebehoorde en dat hij niet degene was die ermee bedreigd heeft. De verdere behandeling van de zaak is uitgesteld naar 14 december 2015, dan zal de advocaat van R.G. haar pleidooi houden.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May