3 miljoen mensen regio in gevaar bij klimaatsverandering
08 Nov 2015, 17:54
foto


Het zojuist vrijgegeven rapport van de Wereldbank waarschuwt ervoor dat bijkans 3 miljoen mensen in gevaar zijn in Latijns-Amerika en het Caribisch Gebied door klimaatsverandering. Als er geen maatregelen getroffen worden, zullen meer dan 100 miljoen extra mensen wereldwijd in extreme armoede leven in 2030. Het nieuwe rapport is gepresenteerd als voorbereiding op de klimaatconferentie in Parijs.


Het rapport Shock Waves , waarin ingegaan wordt op de aanpak van de effecten van klimaatverandering en armoede, geeft aan dat arme mensen gevoeliger zijn voor de schokgolven. Door klimaatverandering is er verminderde neerslag, oogsten mislukken, pieken in voedselprijzen door extreme weersveranderingen, toename van ziekten na hittegolven en overstromingen. Deze schokken maken dat zware verliezen geleden worden, waardoor meer mensen in armoede gedompeld worden, met name in Afrika en Zuid-Azië.

"Dit rapport stuurt een duidelijke boodschap dat het beëindigen van de armoede niet mogelijk zal zijn, tenzij we een sterke actie ondernemen om de dreiging van klimaatverandering op de arme mensen te verminderen", zei de Wereldbank president Jim Yong Kim. "Klimaatverandering raakt de armsten het hardst, en onze uitdaging is nu om de bescherming van tientallen miljoenen mensen die belanden in extreme armoede als gevolg van een veranderend klimaat."
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May