OBS bezorgd over betaling bushouders schoolvervoer
06 Nov 2015, 05:57
foto


Bushouders die hun diensten verlenen aan het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, zullen niet rijden als zij hun geld uiterlijk 15 november niet zullen ontvangen. Kenneth Themen, voorzitter van de Organisatie van Bus- en Boothouders in Suriname (OBS), zegt aan Starnieuws dat de bestelbonnen nog niet eens zijn opgemaakt. Het schoolvervoer dreigt in gevaar te komen.

Themen merkt op dat het ongeveer twee weken in beslag neemt om de stukken in orde te hebben. Nadat het ministerie de stukken opgemaakt heeft, moet er nog autorisatie komen van Financiën. Er zijn ook buschauffeurs die aan het bestuur doorgegeven hebben dat ze vanaf juli niet hebben ontvangen. Die gaan acuut stoppen met rijden.

Bushouders ontvangen tijdens de vakantie geen geld. "Zij zullen niet in staat zijn om de kinderen en leerkrachten te vervoeren, want zij zitten bijzonder krap", legt Themen uit. De OBS heeft er alles aan gedaan om de diensten te leveren. Van de overheid wordt verwacht dat de mensen op tijd betaald worden.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May