Lang verwachte Raad Wet Tarief Invoerrechten beëdigd
03 Nov 2015, 22:07
foto
Minister Noersalim geflankeerd door de leden van de Raad van Beroep van de Wet Tarief van Invoerrechten. (Foto: Biza)


De leden van de Raad van Beroep van de Wet Tarief van Invoerrechten zijn dinsdag beëdigd door minister Mike Noersalim van Binnenlandse Zaken (Biza). Dit orgaan kan nu eindelijk een begin maken met de werkzaamheden. Rechter Anand Charan is voorzitter van deze raad.

De minister sprak de hoop uit dat de leden een goede job zullen klaren en wenste hen heel veel succes toe. De Raad van Beroep als bedoeld in artikel 56 van de 'Wet Tarief van Invoerrechten 1996' is op voordracht van de minister van Financiën in het kader van de rechtsbescherming en de rechtszekerheid van de belastingbetalende burger, per 21 april 2015 gereactiveerd.

De directeur van Financiën tevens waarnemend directeur Belastingen, Liane Pinas-Halfhide, zei bij de beëdiging, een mijlpaal te hebben bereikt voor de Belastingdienst. “Reeds tien jaren heeft de Belastingdienst gepoogd deze wet te realiseren, maar door uiteenlopende redenen heeft ze dit niet tot stand weten te brengen.”

Ze gaf verder aan het volste vertrouwen te hebben in dit team, gezien de wijze van samenstelling van de Raad. Die bestaat uit personen die als experts gezien kunnen worden op dit gebied. In de Raad van Beroep zitten de leden mr. A. Charan (voorzitter), mr. A. Johanns, mw. G. Stella, dhr. I. Nooitmeer, dhr. R. Burke, dhr. A. Trot en mw. mr. M. Wijnerman.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May