Surinaamse Orde van Advocaten keurt gedrag minister af
03 Nov 2015, 06:18
foto
Harish Monorath, deken van de Surinaamse Orde van Advocaten.


De Surinaamse Orde van Advocaten (SOvA) heeft een druk bezochte algemene ledenvergadering gehouden maandagavond. Deken Harish Monorath zegt dat op de jaarvergadering alle zaken die op de agenda waren, behandeld zijn. In de loop van de dag komt er een verklaring waarin afkeuring wordt uitgesproken over uitspraken die minister Jennifer van Dijk-Silos heeft gedaan bij de opening van de beroepsopleiding Advocatuur.

Monorath merkt op dat diverse advocaten voorstelden om de minister uit te nodigen voor een dialoog. Zij had fikse kritiek geleverd vrijdag op advocaten die de ethische principes niet naleven. Achteraf zei de bewindsvrouw dat zij tact had kunnen gebruiken, maar zij blijft erbij dat zij feiten heeft aangehaald om de advocaat-stagiairs op het hart te drukken om de fouten die gemaakt worden, niet te maken. Van Dijk-Silos heeft zich verontschuldigd bij de waarnemend president van het Hof van Justitie, Iwan Rasoelbaks. Zij gaf aan dat het niet persoonlijk bedoeld was, maar dat zij zich niet tactisch heeft opgesteld. Voor Rasoelbaks is hiermee ook de kous af.

"Wij hadden onze jaarvergadering. Wij zijn niet speciaal bijeen gekomen om over het gedrag van de minister te praten. Er is wel een agendapunt toegevoegd," legt Monorath uit. "Ik ben heel blij met de vergadering, want een van de belangrijkste besluiten is dat goedkeuring is gegeven aan de benoeming van leden van het tuchtcollege. Binnenkort wordt er een verkiezingsdatum vastgesteld om de leden en plaatsvervangende leden te kiezen," zegt Monorath.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May