Vier jaar geëist tegen ondernemer in oplichtingszaak
03 Nov 2015, 01:44
foto


Imraan R. alias Baccus (40) heeft op de rechtszitting van maandag vier jaar onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht tegen zich horen eisen door officier van justitie, Nirmala Maikoe. De ondernemer wordt ervan verdacht diverse mensen opgelicht te hebben. Het gaat om een bedrag van ruim SRD 200.000. Hij wordt verdacht van oplichting, verduistering en valsheid in geschrifte.

Deze verdachte heeft een aantal personen benadeeld in geld en goederen. Zo heeft hij valse bankverklaringen opgemaakt om bij zijn slachtoffers de indruk te wekken, dat hij grote bedragen vanuit het buitenland moest ontvangen. Hierdoor wist hij geld en goederen van zijn slachtoffers los te krijgen. Maikoe merkte op dat een benadeelde zijn spaargeld en sieraden en zijn voertuig had afgestaan om zijn ondernemerschap uit te breiden. De man zou profijt hebben en delen uit de winst krijgen. Zij voerde aan dat de verdachte dezelfde chaos bij de verschillende benadeelden creëerde met zijn listige gunststreken. Zijn opzet was erop gericht om voordel te behalen. Zo troggelde hij steeds geld van de benadeelden af.

Imraan R. was op 3 november van het afgelopen jaar aangehouden en in verzekering gesteld door de afdeling Kapitale Delicten. Op 16 november zal raadsman Raoul Lobo zijn pleidooi houden in deze zaak.

Wanita Ramnath
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May