Spelers natio nu ook verzekerd voor duels in Suriname
02 Nov 2015, 07:18
foto
Miquel Cronie uit zijn doen na vier mislukte operaties.


De voorzitter van de Surinaamse Voetbal Bond (SVB), John Krishnadath, antwoordt op een vraag van Starnieuws dat sinds het ongeluk met Miquel Cronie, alle spelers van de nationale selectie worden verzekerd voor wedstrijden in Suriname. Cronie is op 30 april dit jaar tijdens een oefeninterland tegen buurland Guyana in André Kamperveenstadion ernstig geblesseerd geraakt. Hij heeft een dubbele beenbreuk na een gemene overtreding van de Guyanees Clive Nobrega. Hij is al vier keer zonder succes geopereerd.

Krishnadath heeft eerder meegedeeld dat alle kosten voor de operaties, medische behandelingen en ook taxikosten om naar de fysiotherapeut te gaan, betaald zijn door de SVB. Stichting Equal Opportunities for All staat samen met anderen Cronie bij. Het doel is om hem naar het buitenland te sturen, opdat de operatie met meer mogelijkheden succesvol kan zijn. Cronie (25) wil ten minste weer kunnen lopen en voor het levensonderhoud van zijn gezin kunnen zorgen.

De SVB verzekerde de spelers die voor natio uitkomen in het buitenland, maar dit was niet het geval voor wedstrijden in eigen land. Krishnadath merkt op dat spelers sowieso door hun club verzekerd moeten worden, wat niet altijd het geval is. Over hoe het verder moet met Cronie, zegt Krishnadath dat de SVB geen medische specialist is die bepaalt hoe het verder moet.

Stichting Equal Opportunities for All, het Jeugdparlement en stichting 'Sociaal en sportontwikkeling Para' hebben met de behandelende specialist gesproken. Hij heeft zijn medewerking toegezegd bij dit vervolgtraject, echter heeft hij zich ook laten ontvallen dat er nog een openstaande rekening is die voldaan moet worden. Krishnadath zegt hierover dat de SVB garant heeft gestaan, maar er is nog geen rekening ontvangen van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May