Ziekenhuizen hebben beloofde suppletie ontvangen
31 Oct 2015, 00:01
foto


Op 's Lands Hospitaal na hebben de ziekenhuizen de salarissen vrijdag kunnen uitbetalen. "De toegezegde suppleties zijn inderdaad gestort door het Staatsziekenfonds op de rekeningen van de ziekenhuizen. Een domper is wel dat helaas het ‘s Lands Hospitaal, ondanks de suppleties van SZF, toch niet de salarissen kon uitbetalen, omdat dit ziekenhuis nog een groot achterstallig bedrag te innen heeft bij het ministerie van Sociale Zaken." Dit zegt Manodj Hindori, voorzitter van de Nationale Ziekenhuisraad aan Starnieuws.

Met medewerking van de autoriteiten hoopt 's Lands Hospitaal het probleem op te kunnen lossen, waardoor het personeel maandag kan worden uitbetaald. "De ziekenhuizen zijn blij met de inspanningen van de minister van Volksgezondheid, de minister van Financiën en de directeur van het SZF om de afgesproken suppleties aan de ziekenhuizen op tijd uit te keren. Hierdoor is een stukje rust wedergekeerd," stelt Hindori opgelucht.

Alle ogen van de ziekenhuizen zijn nu gericht op de bespreking met minister Patrick Pengel van Volksgezondheid, die maandag wordt gehouden. Op deze bespreking zullen alle betrokken instanties die te maken hebben met ziekenhuisbeleid en ziekenhuisfinanciering bijeen komen. Afgesproken is dat er op deze meeting geen klaagzangen worden gehouden, maar dat er constructief gewerkt zal worden aan oplossingen, zegt Hindori. De Nationale Ziekenhuisraad heeft alle medewerking toegezegd aan deze bespreking en zal met een aantal werkbare oplossingen komen, die de continuïteit van de ziekenhuiszorg moet garanderen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May