Hervormingsbeweging PL heeft eigen onderkomen
26 Oct 2015, 00:54
foto
Raymond Sapoen, trekker van de Hervormings en Vernieuwingsbeweging Pertjajah Luhur. (Foto: René Gompers)


De Hervormings en Vernieuwingsbeweging in de Pertjajah Luhur (PL) krijgt vaste vorm. De HVB, zoals de sprekers de beweging noemen, heeft op zondag een eigen onderkomen in gebruik genomen. De toenemende sympathie en het groeiende draagvlak maakten het noodzakelijk dat er een eigen ontmoetingsplaats nodig werd, deelt Raymond Sapoen, de trekker van HVB mee.

De opening viel samen met de verjaardag van Sapoen. Hij is 48 geworden. De beweging is vijf maanden geleden manifest geworden. Er is bij de opening gebeden voor Sapoen, de beweging en het centrum. “Het is een ‘huis’ niet een paleis,” merkt Sapoen op. “Maar daar gaat het nu niet om, het gaat om de mensen die er wonen. Wij willen hervorming en vernieuwing in de partij. Er is veel tegenstand, maar dat was te verwachten. Vernieuwingsbewegingen krijgen altijd weerstand.”

De HVB is momenteel in een rechtszaak verwikkeld met de PL over het terugroeprecht. De groep zal ongeacht de uitspraak van de rechter gewoon doorgaan met de ‘missie’ binnen en buiten de PL, geeft Sapoen aan. “Er is genoeg ondersteuning vanuit de samenleving. Wanneer we besluiten om HVB in een andere vorm te gieten zijn we verzekerd van een goede basis.”

Het gebouw staat aan de Benjaminstraat, pal tegenover het terrein van de Kamer van Koophandel & Fabrieken. Het onderkomen is beschikbaar gesteld door Mike Noersalim, lid van de beweging en minister van Binnenlandse Zaken. Er is ruimte voor het secretariaat, een kantoor voor de voorzitter en ruimte om te vergaderen. Noersalim is tot zijn benoeming actief geweest als voorzitter van HVB. “Maar door zijn functie als minister is hij teruggetreden. Binnenkort wordt een nieuwe voorzitter gekozen,” deelt Sapoen mee.

René Gompers
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April