Reina Raveles: Handel en Industrie krijgt twee directoraten
25 Oct 2015, 00:01
foto
Reina Raveles, waarnemend directeur Handel en Industrie. (Foto: René Gompers)


Reina Raveles is al langer dan een week waarnemend directeur op Handel & Industrie. Het ministerie gaat ervoor zorgen dat ondernemen, produceren en exporteren merkbaar vooruit zal gaan. Om dit te bereiken zal het ministerie een transformatie ondergaan. “Er is veel werk voor de boeg en ik kan u zeggen dat de tijd van ‘slow motion’ voorbij is' kondigt Raveles in gesprek met Starnieuws aan.

Er komen twee directoraten op Handel & industrie. “Wij vinden industrie zo belangrijk dat we daar een aparte directeur voor nodig hebben. Ook vanwege het gewicht van het werk. Er ligt een voorstel klaar voor het benoemen van een aparte directeur industrie en een aparte directeur handel,” deelt Raveles mee. Zij zal waarnemend blijven tot de verandering rond is en ze de functie van ‘directeur industrie’ gaat bekleden. Raveles is van huis uit ‘industrial engineer’.

Handel & Industrie moet ervoor gaan zorgen dat zakendoen in Suriname prettiger word. Bureaucratische processen zullen worden aangepakt en versoepeld. Er zullen faciliteiten worden gecreëerd voor kleine en middelgrote bedrijven om beter te gedijen en gaan innovatieve financieringsmogelijkheden worden gepromoot. “De sector krijgt meer aandacht dan alleen maar een leeg vierkantje op een organogram,” geeft Raveles aan. “Je merkt dat we overspoeld worden door import producten, in feite hebben we ons huiswerk niet af. Het gaat erom dat wij als samenleving ervoor moeten gaan zorgen dat wat wij te bieden hebben, de wereld bereikt. Dat kan je niet langzaam doen, de wereld werkt snel.”

Raveles is vijf jaar geleden in dienst getreden van de overheid. Zij is verbonden geweest aan De Nationale Assemblee en de kabinetten van de president en de vicepresident. Bij DNA was ze aangetrokken om voor institutionele versterking te zorgen. “Die ervaring komt goed van pas, omdat we hetzelfde proces hier gaan doormaken” geeft ze aan. “Het is een andere omgeving, maar de problemen zijn hetzelfde.” Bij de president hielp zij met ‘private sector issues’ en bij de vicepresident hield zij zich bezig met innovatieprogramma's. Zij voelt zich prettiger bij het laatste omdat het dichter bij haar werkveld ligt, merkt Ravels op.

René Gompers
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May