Politiebond rekent ook op Tjin Liep Shie in nieuwe positie
24 Oct 2015, 00:52
foto
Korpschef Humphrey Tjin Liep Shie heeft afscheid genomen van het Korps Politie Suriname. Plaatsvervangend korpschef Agnes Daniel neemt over. (Foto: KPS)


De Surinaamse Politie Bond (SPB) en de Bond Burgerpersoneel Korps Politie Suriname rekenen er op dat korpschef Humphrey Tjin Liep Shie als waarnemend directeur van Justitie en Politie de belangen van de leden zal blijven behartigen. Vrijdag zijn de bonden geïnformeerd over het eerdere vertrek van de korpschef, die per 1 juni 2016 met vervroegd pensioen zal gaan uit het korps. Hij heeft zijn 35 dienstjaren dan achter de rug. Plaatsvervangend korpschef, commissaris Agnes Daniel is belast met de waarneming.

De voorzitter van de SPB, Robby Ramjiawan, om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat er een heel goede samenwerking was met Tjin Liep Shie. Hij heeft als eerste lid een gouden medaille kregen van de SPB. Deze zal voortaan gegeven worden als aandenken van leden die 35 jaar lid zijn of zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt.

Tjin Liep Shie deelde mee dat hij eerder dan gepland was, het roer overdraagt. Door de plotselinge ontheffing van directeur Inez Huijzen-Sedney, heeft minister Jennifer van Dijk-Silos van Justitie en Politie (Juspol) een beroep op hem gedaan om vanaf maandag waar te nemen in deze functie. Tjin Liep Shie is aangetrokken om het directoraat Operationele Diensten op te zetten en leiding aan te geven. Hij zal voor een korte periode waarnemen als directeur JusPol.

De korpschef heeft de officieren en de bonden bedankt voor de goede samenwerking. Commissaris Daniël rekent op de volle ondersteuning van alle leden van de politieorganisatie en is ervan overtuigd dat wanneer de handen in elkaar geslagen worden om het werk samen te doen, het korps grotere hoogtes zal bereiken.

Ramjiawan merkt op dat de SPB en de korpschef dezelfde doelen nastreven, vanuit verschillende posities. Samen met de bond heeft de korpschef enkele projecten uitgevoerd voor de leden. Hij noemt onder andere de bouw van een sporthal en de renovatie van het zwembad. De bond heeft Tjin Liep Shie bedankt voor de prettige samenwerking en hem veel succes toegewenst in zijn nieuwe functie.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May