Sharmila Mansaram terug als onderdirecteur op JusPol
27 Oct 2015, 00:00
foto
Sharmila Kalidien-Mansaram


Sharmila Kalidien-Mansaram zal per 1 november haar werk op Justitie en Politie (JusPol) hervatten. Zij krijgt haar oude functie terug en wordt onderdirecteur Algemeen Beheer op het ministerie. Dit bevestigt minister Jennifer van Dijk-Silos tegenover Starnieuws.

De bewindsvrouw heeft de vorige week een onderhoud gehad met Mansaram. Zij komt nog steeds voor als ambtenaar op de lijst van JusPol. Mansaram werd in 2010 ontslagen. Als reden is toen aangegeven 'onmogelijkheid tot samenwerken'. Het ontslag is goedgekeurd door de Raad van Ministers en de ontslagresolutie is getekend door president Desi Bouterse. Mansaram zei dat het gaat om een daad van rancune en heeft met succes het ontslag aangevochten.

"Ik heb een diepgaand onderhoud gehad met mevrouw Mansaram. Zij is bereid zich in te zetten. Ik heb haar voorgehouden dat ik moet afstemmen met de president, omdat hij de resolutie moet tekenen," deelt de minister mee. Er was ook veel te doen geweest rond uitspraken die gedaan waren naar president Desi Bouterse door Mansaram. "Toen ik afstemde met de president, heeft hij aangegeven met eenieder samen te werken. De president zei dat mevrouw Mansaram bekend is als een harde werker," zegt Van Dijk-Silos.

Intussen heeft Mansaram te horen gekregen dat de stukken in orde worden gemaakt zodat zij per 1 november haar functie kan hervatten. Haar is meegedeeld dat de president met eenieder werkt die zich wil inzetten. Van Dijk-Silos merkt op dat hoewel Mansaram een VHP-topper is, het haar niet uitmaakt welke politieke kleur iemand heeft. "Het ministerie van Justitie en Politie stelt zich apolitiek op. Het werk moet naar eer en geweten gedaan worden," stelt Van Dijk-Silos.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May