SEH-Libi Makandra heeft nu een eigen röntgenapparaat
23 Oct 2015, 07:37
foto
Julien Dijksteel, voorzitter van SEH-Libi Makandra, krijgt het röntgenapparaat overgedragen van Iris Gilliard van Staatsolie Foundation. (Foto: Raoul Lith)


De stichting SEH-Libi Makandra in Wanica heeft donderdag een nieuw mobiele röntgenapparaat ontvangen. Met dit apparaat kan direct actie worden ondernomen bij personen die zich aanmelden waarbij er vermoeden bestaat van kneuzingen of botbreuk. De ambulance dienst van Libi Makandra kan na een ongeval zelf een diagnose vaststellen en hoeft niet meer naar het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) te rijden.

De geste is gedaan door de stichting Staatsolie Foundation for Community Development. Het project is vorig jaar voor euro 70.000 goedgekeurd. “Het is niet zonder meer goedkeuren. We hebben de relatie die er bestaat tussen het AZP en Libi Makandra gezien. Ook de specialiteit die Libi Makandra in huis heeft en het belang dat het kan dienen is bekeken,” zegt Steven Alfaisie van Staatsolie Foundation. Hij geeft aan dat de toestand van hulpbehoevenden bij aanrijdingen en de afstand naar het AZP, doorslaggevend zijn geweest.

Julien Dijksteel, voorzitter van stichting SEH-Libi Makandra, zegt dat de behoefte aan dit apparaat groot was. “Met dit apparaat neemt de druk bij het AZP af en de betrokkene wordt een lange wachttijd bespaard” meent Dijksteel. Volgens hem kan de data van een cliënt uit dit apparaat gelijk verstuurd worden naar de orthopeed bij het AZP. Dijksteel stelt dat er dan zo voorbereidingen getroffen kunnen worden voor patiënten.

Medewerkers van SEH-Libi Makandra zullen een training krijgen van de leverancier. “Er wordt een trainer van Toshiba overgevlogen om hun kennis van de verschillende applicaties bij te brengen en de nodige instructies te geven,” zegt Jay Sardjoe vertegenwoordiger van de leverancier. Hij stelt dat met de juiste kennis en training het apparaat langer dan tien jaren meegaat.

Raoul Lith
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May