Stichting Bethesda pakt donatie Esther Stichting weer op
22 Oct 2015, 18:03
foto
Roy Somaroo, bestuurslid van Stichting Bethesda. (Foto: Sozavo)


De Esther Stichting heeft 30 stoelen ontvangen van Stichting Bethesda Nederland-Suriname. De donaties van deze stichting zullen met het aantreden van de nieuwe directeur van de Esther Stichting, Osei Jabini, na twee jaar weer aanvangen. Het volgende project is het schoenenproject en daarna de elektrificatie van de woningen van de stichting.

“De elektrificatie van de woningen dateert van de jaren ’50 en ’60. Het is zeer brandgevaarlijk, dus ze zijn aan vernieuwing toe’, onderstreept de econoom Roy Somaroo, tevens bestuurslid van Stichting Bethesda. De stichting financiert sinds 2001 projecten voor ex-hansen patiënten bij de Esther Stichting. Het eerste grote project was de renovatie van 18 woningen van Juliana Hof.

De gedoneerde stoelen zijn van goede kwaliteit, zegt Somaroo. “Ze zijn van kunsthars om doorzakking te voorkomen, wanneer de bewoners erop gaan zitten.” “De afgelopen twee jaar hebben wij even stil gestaan, in afwachting op een nieuwe directeur. Maar ik ben blij dat wij na overleg met de nieuwe directeur verder kunnen gaan met donaties aan de Esther Stichting”, geeft Somaroo aan.

Het totale bedrag dat tot nu toe besteed is aan de stichting bedraagt 250.000 euro, waaronder de renovatie van de keuken inclusief de inrichting daarvan, vervanging van keukengerei en de elektrificatie van het hoofdgebouw. Binnenkort brengt het Bethesda Suriname-team bestaande uit Waldemar Kowsoleea en Rick Mannes een kennismakingsbezoek aan de nieuwe directeur van de Esther Stichting, zegt de voorlichting van Sociale Zaken en Volkshuisvesting.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May