Schoolkledingactie Sozavo goedgekeurd
18 Oct 2015, 01:53
foto
Minister Joan Dogojo


De Raad van Ministers (RvM) gaat er akkoord mee dat de schoolkledingactie van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) normaal voortgang vindt. Geregistreerde ouders van kinderen in het basisonderwijs en voortgezet onderwijs junioren (voj) mogen rekenen op deze financiële tegemoetkoming.

Deze geruststelling geeft Sozavo-minister Joan Dogojo. “We streven ernaar om het geld zo gauw mogelijk uit te betalen,” zegt de bewindsvrouw. Zodra de registratie, die via de scholen zal plaatsvinden, is afgerond vindt de oproeping plaats. Het bedrag dat gemoeid gaat met de jaarlijkse schoolkledingactie, bedraagt SRD 1 miljoen.

Normaliter wordt de tegemoetkoming eerder uitgekeerd. De uitkering is verlaat, maar het ministerie had volgens de bewindsvrouw zijn huiswerk gemaakt. Eenmaal per jaar komen sociaal zwakke gezinnen met kinderen in het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs junioren in aanmerking voor schoolkleding. Afhankelijk van het onderwijsniveau wordt er een bedrag uitgekeerd, zegt Dogojo. Voor de kleuters ontvangen ouders SRD 100, basisschool SRD 110, voj SRD 115 terwijl een LTS-leerling SRD 125 krijgt.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May