VHP wil structurele maatregelen voor aanpak armoede
17 Oct 2015, 02:47
foto


De Vooruitstrevende Hervormings Partij (VHP) roept de regering op om spoedig structurele maatregelen te treffen om de armoede tastbaar aan te pakken en vooral de kwetsbare groepen te beschermen. De VHP doet een beroep op eenieder om actief deel te nemen aan de herdenking van de Internationale Dag voor de uitroeiing van de Armoede, vandaag 17 oktober. Dit zegt de oppositionele partij in een verklaring.

Op 22 december 1992 riep de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties, 17 oktober uit tot Internationale dag voor de uitroeiing van armoede. Landen en organisaties werden hiermee opgeroepen om stappen te ondernemen om armoede daadwerkelijk te bestrijden.

De Internationale Dag voor de Uitroeiing van Armoede is belangrijk om aandacht te schenken aan de vele mensen die dag in dag uit in armoede leven.
Het algemene streefdoel van de VHP hierbij is dat mensen die in absolute armoede leven ook toegang hebben tot voedsel, gezondheidszorg, schoon drinkwater en onderwijs. De VHP benadrukt dat de strijd tegen armoede voor haar een prioriteit is. We moeten de samenleving bewust maken dat armoede uitgeroeid moet worden.

Wie in armoede leeft, heeft niet alleen financiële problemen. Het is vaak moeilijk om een blik op de toekomst te houden, om hoop te bewaren, om simpelweg een toekomst te hebben. Weet u wat het betekent om dagelijks te moeten rondkomen met een beperkt inkomen? Voor mensen die niet kunnen werken moet er een beschaafd vangnet zijn.

De regering moet investeren in mensen. Investeren in mensen helpt mensen vooruit en helpt de samenleving vooruit. Voor een samenleving met meer herverdeling krijg je minder armoede. Werken is de beste bestrijding van armoede. Investeren in economische groei en onderwijs is cruciaal. Het verhogen van de arbeidsparticipatie leidt tot economische zelfstandigheid voor eenieder.
Niet alleen in andere landen, maar ook in Suriname zien we dat de kloof tussen arm en rijk steeds groter wordt. Dit komt door nepotisme. Ook omdat de regering niet investeert in mensen. De huidige regering zegt dat armoede haar vijand is, maar helaas merken we dat er niet veel tegen armoede gedaan wordt.
Al te vaak is gebleken dat ambitieuze beleidsmaatregelen van de regering voor de uitroeiing van armoede weinig opleverden en moeilijk uit te voeren waren of in feite niet veel verder gingen dan bijstandsverlening.

De verhoging van water- en stroomtarieven, government-take, en verhoging van goederen en diensten, werkt inflatie in de hand. Bovendien merken we afname van de koopkracht door al die verhogingen. Een groot deel van de bevolking is door al die verhogingen onder de armoedegrens gekomen.
De afvloeiing van personeel en sluiting van Suralco zullen ook leiden tot achteruitgang van het welzijn en toename van werkloosheid. Vooralsnog heeft de regering nog geen sociaal vangnet opgezet.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May