Oemraw: Mijn leden willen niets te maken hebben met BSP
17 Oct 2015, 08:22
foto
Harrinanan Oemraw, voorzitter SPBA.


Voorzitter van de Surinaamse Padie Boeren Associatie (SPBA), Harrinanan Oemraw, zegt aan Starnieuws dat zijn leden niets te maken willen hebben met de voorzitter van de Bond Surinaamse Padieproducenten (BSP), Radjoe Bhikharie. Zij zijn de mening toegedaan dat Bhikharie in zijn eentje optrekt en dat het bestuur van hem niet eens bekend is. Volgens de leden heeft de bondsvoorzitter gewoon inbreuk gepleegd en op een dag gewoon bekendgemaakt dat hij de belangen van de boeren zal behartigen. Tot nu toe hebben deze leden nog niets gemerkt dan alleen woorden.

Bhikharie merkt op dat hij Oemraw benaderd heeft voor oriënterende gesprekken. Hij noemt het gedrag van Oemraw arrogant en vindt dat de SPBA-topman op geen enkele wijze bereid is om te werken aan een noodzakelijke aanpak van de rijstsector. Met de voorzitter van de Vereniging van Padie Producenten (VPP), Braamdew Rampadarath, heeft Bhikharie wel van gedachte gewisseld over actuele problemen van de rijstsector. Ook zijn ze nagegaan hoe problemen aangepakt en opgelost kunnen worden in de toekomst.

De BSP-voorzitter benadrukt dat hij werkt aan een hechte eenheid onder de rijstverbouwers. Volgens Bhikharie moeten landbouwers zich niet overleveren aan grillen van de overheid, maar zij moeten ook eigen initiatieven ondernemen. Bhikharie vindt het ook onredelijk dat terwijl de prijs voor cargorijst op de wereldmarkt ondanks enige daling toch nog redelijk is, de opkoopprijs van een baal natte padie amper tussen SRD 35-SRD 38 bedraagt. Dit, terwijl de kostprijs voor de boer veel hoger is. De overheid heeft een compensatie van SRD 100 en twee zakken kunstmest per hectare aangeboden, maar dit is slechts een druppel op de gloeiende plaat, meent Bhikharie.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May