Judith Valpoort-Vrede nieuwe directeur Ashiana
15 Oct 2015, 15:29
foto
Judith Valpoort-Vrede (l) en minister Joan Dogojo bij de kennismaking in Huize Ashiana. (Foto's: Raoul Lith)


Judith Valpoort-Vrede heeft vanaf vandaag de leiding bij Huize Ashiana. Minister Joan Dogojo van Sociale Zaken en Volkshuisvesting heeft de nieuwe directeur van het bejaardentehuis vandaag gepresenteerd aan het personeel en de bewoners.

De bewindsvrouw heeft de directeur gevraagd om alles in het werk te stellen zodat de seniore burgers een waardige leven kunnen leiden. Zij stelt dat de visie van het tehuis moet zijn dat senioren ernaar moeten uitkijken om daar te willen wonen. Valpoort-Vrede komt in de plaats van Glaines Mawie die de minister een maand geleden heeft bedankt.

Het ontwikkelen van een strategisch plan voor 2016 – 2020 is één van de opdrachten waarmee Valpoort-Vrede zich gaat bezighouden. De minister is benieuwd naar de plannen van de leiding van Ashiana. Dogojo merkt op dat het belang van de senioren burgers te allen tijde voorop moet worden gesteld. “Maakt niet uit welke stappen we moeten nemen. Un no wan de ini feti fu trawan .” Ze stelt dat de directeur heel goed moet gaan communiceren in de kwestie van de twee bonden.

Valpoort-Vrede zegt dat de keuken een van de belangrijkste zaken is die ze wil aanpakken. “Dat is een prioriteit omdat onze burgers gezond moeten gaan eten.” Ze wil ook de werkomgeving van het personeel verbeteren. “Als je medewerkers het niet goed hebben of niet lekker zitten in hun vel, kunnen ze het werk niet goed doen.” De nieuwe directeur is zich ervan bewust dat Ashiana het moet hebben van fondsen. Er zullen op kort termijn plannen worden geschreven om deze middelen te genereren om het tehuis te brengen naar een hoger niveau.

Senioren moeten in Ashiana een rustig leven kunnen leiden. “Het zijn mensen die jaren hun kinderen hebben opgevoed. En nu moeten zij op deze manier hun oude dag door brengen. Ik wil een bijdrage leveren om die diamanten een rustig leven te geven,” stelt Valpoort-Vrede.


Raoul Lith
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May