Promotiecampagne wijst op belang van polio-preventie
15 Oct 2015, 03:48
foto


Met de slagzin ‘Al 35 jaar geen polio, Suriname, dat houden wij zo!’, voeren de verschillende Rotary Clubs in Suriname op verzoek van het Bureau voor Openbare
Gezondheidszorg (BOG) een promotiecampagne in het teken van Wereld Polio Dag
op 24 oktober. Een wandel- en trimloop op zaterdag 17 oktober en informatieve sessies zijn onderdeel van de campagne.


Het doel van de campagne is om de gemeenschap te wijzen op het gevaar van polio, indien zij wereldwijd nog niet is uitgeroeid. Sinds 1980 zijn er in Suriname geen polio-gevallen meer geweest als gevolg van een poliovirus-infectie, maar pas in 1994 is de hele Amerikaanse regio poliovrij verklaard. In Suriname is al veel bereikt op het gebied van polio-preventie. Ook hier worden activiteiten uitgevoerd door het Nationaal Immunisatie Programma om ervoor te zorgen dat alle kinderen in Suriname beschermd zijn, en blijven, tegen deze ziekte.

Polio of kinderverlamming is een ziekte die over de jaren heen, al veel kinderlevens heeft geëist wereldwijd. Polio kan nu ook in de rest van de wereld uitgeroeid worden, door de gezamenlijke inzet van nationale vaccinatieprogramma’s en verschillende internationale organisaties, waaronder ook Rotary International. Hiervoor wordt wereldwijd campagne gevoerd met de slogan ‘We are this close’. Door de ondersteuning van Rotary Suriname aan het polio vaccinatieprogramma in Suriname, wordt ook meegewerkt aan de wereldwijde uitroeiing van polio, zegt de Rotary-voorlichting.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May