Open dag 'Mammazorg' in St. Vincentius Ziekenhuis
14 Oct 2015, 14:08
foto


St. Vincentius Ziekenhuis houdt donderdag, in de Borstkankermaand, een open dag Mammazorg. Van 9.00-12.00 uur vinden er diverse activiteiten plaats in het ziekenhuis, die te maken hebben met borstkanker. Zo zal er informatie worden verstrekt over de counseling van vrouwen bij wie borstkanker is vastgesteld en over de begeleiding van vrouwen bij wie één of beide borsten zijn geamputeerd.

Op de open dag zal er ook voorlichting worden gegeven over het maken van mammogrammen (röntgenfoto’s van de borsten) en het aanmeten van borstprotheses. Verder zullen er fysiotherapeutische oefeningen na borstamputaties worden gedemonstreerd en zullen er speciale dieetadviezen bij borstkanker worden gegeven. De open dag Mammazorg in het St. Vincentius Ziekenhuis is gericht op zorgprofessionals en op patiënten en hun familieleden die te maken hebben gekregen met borstkanker.

Om 19.30 uur wordt een lezing gehouden over de oorzaak en therapie van borstkanker. De lezing wordt verzorgd door M. Tucker, internist/oncoloog, en mw. S. Knooren, huidtherapeut. Tevens wordt de film over borstzelfonderzoek van de Innerwheel vertoond.

De open dag Mammazorg wordt gehouden in samenwerking met de commissie Vrouwen voor Vrouwen van de Innerwheel. Het St. Vincentius Ziekenhuis en de Innerwheel zijn in oktober van het vorig jaar een samenwerkingsovereenkomst aangegaan met als doel om de samenleving te informeren over borstkanker alsook om professionele opvang en begeleiding te bieden aan vrouwen die zijn getroffen door borstkanker.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May