NJP bemoedigt scholieren om hun best te doen
01 Oct 2015, 22:53
foto


Vandaag, 1 oktober, staan we staan wederom aan het begin van een gloednieuw schooljaar. De meeste scholen zijn vandaag gestart met het nieuwe schooljaar met een 'nieuwe' groep leerlingen. Voor een deel van de schoolgaanden begint de school morgen of pas volgende week. Het NJP hoopt dat de leerlingen/studenten die het vorige jaar succesvol hebben afgerond, wederom hun beste beentje voor zullen zetten om dit schooljaar even goed te presteren, zodat zij wederom kunnen terugblikken op een goed jaar.

De studenten die het vorige schooljaar minder succes hebben geboekt, willen wij aanraden om hun studieattitude te evalueren en waar nodig het gedrag bij te stellen om meer succes te boeken op school. Dat studeren belangrijk is, is geen nieuws meer. Maar dat betekent natuurlijk ook dat studeren één van de hoogste prioriteiten geniet in het leven van een schoolgaande. Op school doe je kennis en vaardigheden op die je later nodig hebt in de maatschappij. Een jong student heeft nu de tijd om te studeren om later van de kennis en vaardigheden te kunnen profiteren. Zonder kennis en vaardigheden wordt de weg naar succes moeilijker dan wel onmogelijk. De vakantie en de rest van het leven bieden voldoende ruimte voor de leuke activiteiten die men nu graag wil doen.

De scholieren kunnen net als vorig jaar hun best blijven doen. Als het vorige jaar niet is gegaan zoals gewenst, dan kunnen zij dit jaar meer hulp vragen aan de leerkracht of eventueel ouders, met het schoolwerk. Het volgen van bijlessen, is ook een mogelijkheid. Hierdoor krijgt de scholier de nodige begeleiding bij het studeren.
Aan alle scholieren, studenten en eenieder die bezig is met een studie of cursus, raden wij aan om onze adviezen mee te nemen. Organisatie en concentratie zijn twee belangrijke voorwaarden om succes te bereiken.

Organisatie, concentratie en systematisch studeren zijn belangrijke voorwaarden om succes te bereiken. Het ordenen van je boeken en schriften, bijhouden van opdrachten en repetities in je schoolagenda, maar ook organiseren van jezelf en het leren van discipline, zijn belangrijke voordelen van het bezoeken van de school. Ook is het heel belangrijk om je tijd goed te plannen.

Gebruik je tijd zo nuttig mogelijk. Je hebt elk dag 24 uur. De tijd waarin je effectief aan je studie besteedt, zal direct invloed hebben op de hoeveelheid kennis die je per dag kan opnemen. Onthoud dit 'je tijd en moeite zijn de input voor je studie en de opgedane kennis met daarvoor de cijfers, zijn de output'. Simpele stappen om meer tijd te besteden aan je studie, is vanaf het begin van het schooljaar je in te zetten en niet pas in het laatste kwartaal. Het pas 'blokken' in het laatste kwartaal, kan nadelige gevolgen met zich meebrengen, Ook wil het NJP alle studerenden op het hart drukken om ruim van te voren zich voor te bereiden op de repetities in plaats van enkele uren of een dag van te voren. Dit zal maken dat je goed voorbereid bent, niet in tijdnood komt en dus zo goed als zeker bent dat je goed zult werken.

Behalve studeren beoefenen jongeren nog tal van andere activiteiten zoals sport en spel, maar ook zaken als tv kijken en het gebruik van social media.
Alles hoort erbij! Maar om alles goed te doen is het heel belangrijk om je tijd goed in te delen, dus jongeren neem ook de gelegenheid om een goed en efficiënt tijdschema te maken en ook je gedisciplineerd hieraan te houden. Discipline begint bij het correct gebruiken van de tijd. Gebruik je tijd nuttig.

Het Nationaal Jeugd Parlement
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May