Van Dijk-Silos maakt schoon schip bij Vreemdelingenzaken
01 Oct 2015, 17:09
foto
Jennifer van Dijk-Silos, minister van Justitie en Politie.


Minister Jennifer van Dijk-Silos van Justitie en Politie heeft de daad bij het woord gevoegd en dertien personeelsleden bij de hoofdafdeling Vreemdelingenzaken naar huis gestuurd. Mensen die ruim een jaar terug op arbeidsovereenkomst in dienst waren genomen, zullen geen verlenging van hun contract krijgen. Ook twee waarnemend sectiehoofden van de afdelingen Uitzetting & Toelating en Vestiging zijn bedankt. De minister heeft de dienst opgestart met nieuwe personen. Er is sprake van brandstichting van het gebouw.

In het schrijven van de minister zegt zij dat er een algehele reorganisatie plaatsvindt op deze hoofdafdeling en dat hun diensten niet meer gewenst zijn. Allen hebben hun ontslag per brief gehad en moesten per gisteren terstond alle bezittingen van de dienst inleveren. Zij die nog recht hadden op verlof moesten die opnemen en aansluitend daarop mogen ze vertrekken.

Ook van de afdelingen Naturalisatie en Loket Dienst zijn mensen ontslagen. Enkelen waren gehuisvest in het afgebrande gebouw aan de Lim A Postraat. Eerder had minister Van Dijk-Silos de onderdirecteur Vreemdelingenzaken, Ingrid Kindooi, per direct uit haar functie ontlast. Op 13 augustus is gestart met een politioneel onderzoek. De bewindsvrouw had bij haar aantreden al opgemerkt dat zich ernstige zaken voordoen op Vreemdelingenzaken.

Ala-D Media
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May