Alcoa en regering bereiken principeakkoord
30 Sep 2015, 14:13
foto


De regering van Suriname en multinational Alcoa hebben een principeakkoord bereikt om toekomstige kansen voor de bauxietindustrie te evalueren. De Alcoa zal de inzet van de regering om de bauxiet en raffinage industrie voor het land te behouden ondersteunen.

In een verklaring zegt de Alcoa dat als onderdeel van de overeenkomst partijen zullen samenwerken om te bepalen en indien mogelijk te streven naar een wereldwijde concurrerende winning en raffinageproject op basis van de potentiële bauxietreserves van het Bakhuysgebergte in het westen van het land. De Surinaamse regering en Alcoa hebben ook een principeakkoord bereikt voor een versnelde overdracht van de Afobaka hydrocentrale op 31 december 2019.

De overeenkomst is het resultaat van de besprekingen tussen Alcoa en de regering van Suriname, die in oktober 2014 zijn begonnen om te komen tot een gezamenlijke oplossing voor Suralco die kampt met aflopende bauxiet reserves en die het aan een lange termijn energie oplossing ontbreekt. Alcoa heeft de inperking van Suralco's resterende raffinagecapaciteit aangekondigd op 14 september 2015. Na de herziening van de principe-overeenkomst door het parlement, de regering en Alcoa zullen de definitieve overeenkomsten onmiddellijk volgen, zegt de multinational.

“Hoewel het niet meer mogelijk om Suralco te blijven draaien, zijn we blij dat we deze mijlpaal hebben bereikt met de regering van Suriname. De overeenkomst voorziet in de mogelijkheid om de bauxiet en raffinage-industrie voor het land te behouden.”
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May