President: Drie randvoorwaarden voor ontwikkeling land
30 Sep 2015, 11:08
foto
President Desi Bouterse tijdens de presentatie van de regeringsverklaring in De Nationale Assemblee. (Foto: Raoul Lith)


President Desi Bouterse zei zojuist bij de presentatie van zijn jaarrede in De Nationale Assemblee dat Suriname zich in een economisch dal bevindt. Het land zal uit het dal klauteren en de berg van succes beklimmen. De president benadrukte dat er drie randvoorwaarden zijn voor de ontwikkeling van het land. Het gaat om de strijd tegen klimaatsverandering door de stijging van de zeespiegel, soevereiniteit van het land en nationale eenheid. Deze zijn nodig om het land duurzaam te ontwikkelen.

Er zal overal waar mogelijk is mangrove geplant worden aan de kust. Waar het niet mogelijk is, zullen er dijken worden gebouwd. Deze doelen moeten in deze regeerperiode worden gerealiseerd.
De soevereiniteit van staten in de wereld zorgt voor enorme conflicten met veel slachtoffers en vluchtelingen die onder mensonterende omstandigheden leven. Bouterse haalde aan dat sinds 1969 Tigri onrechtmatig bezet wordt gehouden door Guyana. Deze kwestie zal op de bilaterale agenda met het buurland worden geplaatst.

De president roemde Suriname voor de eenheid die er is tussen diverse etnische groepen. De nationale eenheid moet verder worden uitgebouwd. Hij haalde aan dat iedereen in het land nodig is om dit doel te bereiken. Iedereen zal worden betrokken bij de nationale eenheid.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May