RGD: Overlijden werknemer niet linken aan mutatie
30 Sep 2015, 08:28
foto


Het is niet correct om het overlijden van Raymond Ritfeld, werknemer van de stichting Regionale Gezondheidsdienst (RGD), te linken aan zijn mutatie binnen de dienst. De leiding van RGD zegt een waardige en hardwerkende werknemer in Ritfeld te hebben verloren op 24 september. Hij heeft zich altijd vanaf het begin ingezet voor de organisatie en zo willen wij hem graag blijven gedenken, stelt de stichting in een persbericht.

Ritfeld is namelijk sinds april 2015 in kennis gesteld van een gewijzigde taakstelling met behoud van salaris en alle emolumenten. Deze wijziging heeft te maken met de reorganisatie en hervormingen binnen de RGD. Dat hij in de gang een plaats heeft gekregen om zijn werk te doen, is bezijden de waarheid. Zoals elke werknemer van de RGD, heeft Ritfeld ook een locatie toegewezen gekregen met voorzieningen van eigen meubilair en apparatuur.

Bij de RGD is het bekend dat Ritfeld niet ten volle tevreden was met zijn mutatie en benoeming in de nieuwe functie. Ook is er vanuit de zijde van de directie steeds correct en fatsoenlijk naar hem gehandeld. De directie en bestuur van de RGD zeggen het heengaan van een trouwe en hardwerkende medewerker te betreuren en wensen de collega’s en familie heel veel sterkte toe.

Personeelsleden van de RGD hadden maandag het werk neergelegd. Zij vinden dat de leiding van het bedrijf verantwoordelijk is voor de plotselinge dood van Ritfeld, die hoofd was van de voorlichting. Zij zijn het niet eens met het mutatiebeleid. Bondsvoorzitter Robby Naarendorp heeft de leden gevraagd om ter nagedachtenis aan Ritfeld, de actie op te schorten. Deze zaak wordt opgepakt, nadat de uitvaart achter de rug is.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May