Gangaram Panday stimuleert ondernemerschap
27 Sep 2015, 18:28
foto
Keshopersad Gangaram Panday (foto: Raoul Lith)


Mensen moeten bewust gemaakt worden van het feit dat niet alleen de ambtenarij ter beschikking is om hun brood te verdienen. "Maar daarbuiten in een privé onderneming, is er veel meer geld te verdienen. We hebben te veel ambtenaren in Suriname,” zegt Assembleelid Keshopersad Gangaram Panday (NDP) in gesprek met Starnieuws. Hij zal zich inzetten voor het stimuleren van het klein ondernemerschap. Gangaram Panday is vrijdag toegelaten als Assembleelid, nadat Ashwin Adhin gekozen werd tot vicepresident.

“Ik ga mijn uiterste best doen samen met de overige collega’s. Je bent dienaar van de gemeenschap en de partij heeft vertrouwen in je gesteld,” zegt Gangaram Panday. Hij geeft aan dat de wetten die op de agenda geplaatst worden zodanig moeten zijn dat die bruikbaar zijn voor de samenleving. “U weet dat in het verleden wetten zijn aangenomen die niet zo goed voorbereid waren. Als we kijken naar de Terugroep wet, die heeft veel haakjes en oogjes".

Het Assembleelid deelt mee dat hij ook in zijn nieuwe functie aandacht zal besteden aan ‘leefbaarheid en veiligheid’. Ook criminaliteitsbestrijding en sport hebben hoge prioriteit voor de oud politiefunctionaris. Gangaram Panday zegt actief te zijn in verschillende buurten. “In die buurten ga ik me inzetten om die buurtgebondenheid te etaleren. Als je als buurt geen eenheid vormt, kan je dan ook die criminaliteit niet wegwerken,” stelt Gangaram Panday. Hij merkt op dat de politie er is om hulp te bieden, maar de bewoner is oog en oor van de buurt. “Het is belangrijk dat eenieder meedenkt, meedoet en meebeslist”.

Raoul Lith
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May