Grassalco: Direct maatregelen genomen bij gouddiefstal
27 Sep 2015, 00:52
foto


NV Grassalco geeft aan dat 342 gram goud uit de kluis van het staatsmijnbouwbedrijf is verdwenen. Meteen na constatering van de gouddiefstal zijn er interne maatregelen getroffen tegen personen die verdacht worden. De diefstal vond plaats op 4 september.

Het voorval vond eerder deze maand plaats op de goudproductiesite te Maripaston in het district Para. Er is terstond aangifte gedaan. Tijdens de routine-matige overdracht van het goud bleek er een verschil te zijn tussen de geleverde gesealde goudzakjes en de administratieve goudvoorraad. Hoe dat precies heeft kunnen gebeuren, is op dit moment onderdeel van politioneel en intern onderzoek, meldt het bedrijf.

NV Grassalco zegt een zero-tolerance beleid toe te passen. "Elke medewerker moet een ambassadeur kunnen zijn van het bedrijf. Maar als het vertrouwen in het geding is, is daarmee tevens het fundament voor de ambassadeursrol weggevallen. Daarnaast is onze bedrijfsvoering gebaseerd op transparantie, hard werken en respect voor onze bodemschatten die belangrijk zijn voor het wel en wee van toekomstige generaties", zegt president-directeur Sergio Akiemboto. Over de inhoudelijke maatregelen tegen personen alsook de manier waarop het goud zou kunnen zijn verdwenen, kan het bedrijf geen uitspraken doen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May