OW egaliseert 1.000 km aan zandwegen
26 Sep 2015, 12:41
foto
In opdracht op Openbare Werken zijn aannemers bezig zandwegen in Paramaribo en Wanica te fatsoeneren. (Foto: Min. OW)


Alle zandwegen in Paramaribo en Wanica worden geëgaliseerd. Waar nodig worden de wegen voorzien van zand. In Paramaribo is het ministerie van Openbare Werken (OW) bezig met ongeveer 300 km aan wegen. In Wanica gaat het om 700 km aan zandwegen.

De droge tijd is volgens het ministerie van OW gunstiger om de infrastructuur aan te pakken. De aannemers Hassan en Kuldipsingh zijn belast met de aanpak van de droge infrastructuur in Wanica. De bermen waar afkalving plaatsvindt worden met klei opgevuld en verstevigd. Het ministerie meldt dat hij binnenkort start met de schoonmaak van het fietspad. Dat houdt in dat het fietspad zal worden ontdaan van de dikke laag zand die over de volledige wegstrekking ligt.

OW is ook bezig een deel van het Miranda Lyceum met straatklinkers te verharden. De schoolinstelling had het verzoek daartoe gedaan. In de omgeving van het scholencomplex, op de hoek van de Mr. J. Lachmonstraat en de Tapanahonystraat, zijn er in samenwerking met de afdeling Verkeer, stalen paaltjes en betonnen stootblokken geplaatst langs de berm. Deze aanpassing was nodig omdat vele voetgangers, waaronder ook scholieren die dagelijks gebruik maken van het voetpad, last hadden van automobilisten die het looppad als parkeerplaats gebruikten.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May