Minister Noersalim handelt als coach voetbalteam
25 Sep 2015, 09:44
foto


Minister Mike Noersalim van Binnenlandse Zaken zegt aan Starnieuws dat hij zichzelf vergelijkt met een coach van een voetbalteam. Hij haalt bepaalde personen weg van een positie om ze elders in te zetten. Op grond hiervan zal hij Gustaaf Samijadi, onderdirecteur Algemeen Beheer, elders inzetten.

Noersalim heeft besloten Vergillio Rebin te benoemen in de functie die bekleed werd door Samijadi. Volgens de bewindsman is Rebin gekwalificeerd voor de job. Het gaat vooral om beheer van gebouwen, transport, veiligheid, transport en schoonmaak. Rebin heeft een technische achtergrond.

Enrique Ralim die eerder bij de voorlichting heeft gezeten bij Binnenlandse Zaken, keert terug in deze functie. Hij was overgeplaatst op Landbouw, Veeteelt en Visserij. Noersalim zegt dat de afdeling voorlichting en communicatie versterkt moet worden op zijn departement. Het is een horizontale overname.

Samijadi zal als adviseur ingezet worden op het kabinet van de minister. "Ik ben niet iemand die vindt dat mensen thuis moeten blijven. Ze moeten ingezet worden en ik zal gebruik maken van de ervaring van Samijadi. Ik heb dat ook met hem besproken," deelt de bewindsman mee. Hij sluit niet uit dat er nog enkele mutaties zullen volgen, maar tot nu toe is dat niet het geval.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May