Goud gestolen op Grassalco
25 Sep 2015, 05:52
foto


De politie is met een onderzoek bezig waarbij een hoeveelheid goud uit de kluis van het staatsbedrijf Grassalco is verdwenen. De diefstal is rond 4 september ontdekt. In deze zaak zijn er nog geen aanhoudingen verricht.

Er zijn geen verdachten in beeld gebracht. Echter heeft de politie twee personen op het oog, die de code van de brandkast kennen en toegang hadden tot de brandkast. Het bedrijf heeft kort na de ontdekking aangifte gedaan. Er is een procedure binnen het bedrijf waarbij indien er 500 gram goud in de kluis aanwezig is, dit direct wordt vervoerd naar Paramaribo.

Nadat het goud was getransporteerd naar Paramaribo op 4 september is bij de afgifte ontdekt dat er minder goud aanwezig was dan aanvankelijk was doorgegeven. Het vermoeden bestaat dat het goud uit de brandkast of kort voor de transactie is ontvreemd.

President-directeur van Grassalco, Sergio Akiemboto, om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat hij de politie alle ruimte wil geven om de zaak te onderzoeken. "Bij Grassalco staan transparantie en eerlijkheid hoog in het vaandel. Ik vind het persoonlijk ook een zeer onsmakelijke zaak," stelt Akiemboto.

Ala-D Media
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May