Ex-EBS-directeur Vaseur in verzekering gesteld
23 Sep 2015, 11:55
foto


Het Openbaar Ministerie heeft Kenneth Vaseur, ex-directeur van Energie Bedrijven Suriname (EBS) vanmorgen in verzekering gesteld. Hem wordt verduistering en valsheid in geschrifte ten laste gelegd. .

Het Openbaar Ministerie (OM) is bezig met een omvangrijke fraudezaak bij de EBS. Maandag is waarnemend directeur Willy Duiker, die op non actief is gesteld, ook in verzekering gesteld. Hij wordt vandaag voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Op 9 september was de directeur van NV Greenland, Dick van Kanten, eveneens in verzekering gesteld. De rechter-commissaris had zijn aanhouding rechtmatig getoetst, maar het Hof van Justitie heeft Van Kanten in hoger beroep in vrijheid gesteld. NV Greenland heeft in totaal US$ 8,5 miljoen ontvangen van de EBS voor levering van een noodstroomaggregaat en twee mobiele noodstroominstallaties. Van Kanten is volledig uitbetaald, maar heeft niet geleverd. Volgens het OM gaat het hier om verduistering. De raadsman van Van Kanten, Benito Pick, voerde aan dat het om een civielrechtelijke zaak gaat.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May