BBS bespreekt zorgpunten met minister Van Dijk-Silos
23 Sep 2015, 00:52
foto
Minister Jennifer van Dijk-Silos in gesprek met majoor Stanley Blokland van de BBS. (Foto: Raoul Lith)


Ambtenaren van de Beveiligings- en Bijstandsdienst Suriname (BBS) hebben de aandacht gevraagd van minister Jennifer van Dijk-Silos van Justitie en Politie over verschillende zaken. In 2012 zijn bijkans dertig onderofficieren bevorderd in een naast hogere rang. Deze ambtenaren hebben sindsdien geen positieve verandering in hun salaris gemerkt, omdat er fouten staan in hun beschikking. Tijdens een kennismakingsbezoek dinsdag werd de minister op de hoogte gesteld van deze kwestie.

De minister zegt dat er op korte termijn een onderzoek moet plaatsvinden waar er fouten zijn gemaakt. “Want ik denk niet dat dit correct is van de Staat, de werkgever om een fout te maken en deze niet te herstellen, waardoor mensen zwaar ontevreden zijn. Het heeft daarom mijn dringende aandacht,” zegt Van Dijk-Silos. De bewindsvrouw merkt op dat het personeel niet voor de gek gehouden mag worden met een beschikking als de betaling niet uitgevoerd kan worden. “Als er geen geld is, gewoon niet bevorderen”.

Volgens de minister is het belangrijk dat de dienst ook zelfcontrolerend is. “Dat betekent wel dat als er geen geld is, je begroting niet goed is. Want in je begroting moet je je carrièreplanning meenemen”. Ook is de aandacht gevraagd voor verdere opleidingen voor de organisatie. Van Dijk-Silos heeft de BBS leden gevraagd om na te gaan waar zij willen dat de dienst over vijf jaren moet zijn. Ook de BBS gaat deel uitmaken van de sessies die de minister vanaf november met de verschillende diensten zal hebben.

Raoul Lith
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May