Bouterse gaat niet meer naar New York
21 Sep 2015, 00:01
foto
President Desi Bouterse


President Desi Bouterse gaat niet meer naar de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Starnieuws verneemt dat de president afgezien heeft van de dienstreis, omdat onder andere in eigen land alle aandacht nodig is, waarbij er prioriteiten moeten worden gesteld.

In een vroeg stadium was aangekondigd dat de president naar de Verenigde Staten zou afreizen. Minister Niermala Badrising van Buitenlandse Zaken had eind vorige maand aangekondigd dat het staatshoofd een ontmoeting zou hebben met de secretaris-generaal van de Organisatie van Amerikaanse Staten, Luis Almagro. Een aantal belangrijke zaken over de relatie Suriname-OAS zal worden besproken, deelde ze mee. Badrising had een werkbespreking met Almagro.

Bouterse zou de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties toespreken. Daarnaast zou hij ook bilaterale gesprekken voeren. Met het oog op het vertrek van Bouterse, is de bijzondere openbare vergadering van de Nationale Assemblee gepland voor 28 september. De president moet uiterlijk 1 oktober de begroting van 2016 en het beleid voor het komende jaar presenteren. Vanuit het Kabinet van de President en Buitenlandse Zaken zijn er nog geen mededelingen gedaan over het afblazen van de dienstreis naar New York.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May