SLM-vlucht uit Schiphol met 24 uur vertraagd
20 Sep 2015, 01:35
foto
De navigatielens van het SLM-toestel is beschadigd. (Archieffoto)


De SLM-vlucht die voor zondag vanuit Schiphol naar Paramaribo stond gepland, is met 24 uur vertraagd. Dit deelt Clyde Cairo, vicepresident Commercial Affairs van de SLM, mee aan Starnieuws.

Het toestel uit Paramaribo naar Amsterdam is zaterdagavond niet meer vertrokken. De kist van de KLM is bij het taxiën met de vleugel tegen die van de SLM aangekomen. Het toestel van de SLM was net geland op de Johan Adolf Pengel luchthaven en stond al op z'n plek. De passagiers waren nog aan boord. Door een tot nu toe onduidelijke reden is de piloot van de KLM tegen de vleugel van de SLM aangekomen.

Surinam Airways kan met het toestel pas in de lucht, nadat de lens is vervangen. Deze moet worden ingevlogen. Er worden mogelijkheden bekeken om het onderdeel via Miami in te vliegen, deelt Cairo mee. Zodra het mankement verholpen is, zullen de gestrande passagiers vervoerd kunnen worden. De passagiers waren reeds ingecheckt toen zij te horen kregen dat de vlucht niet uitgevoerd kon worden. Ook de KLM-vlucht van gisteravond is geannuleerd.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May