Werkgroep moet CBB klantvriendelijker maken
17 Sep 2015, 19:08
foto
Minister Noersalim van Binnenlandse Zaken krijgt een rondleiding door het CBB-gebouw


Minister Mohamed Noersalim van Binnenlandse Zaken (Biza) heeft een werkgroep ingesteld om de service van het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) efficiënter en klantvriendelijker te maken. De werkgroep moet zich concentreren op de verdere verbetering van de servicegerichtheid bij de CBB-loketten.

Het concept van Good Governance, waarbij Integriteit, Dienstbaarheid, Efficiëntie en Effectiviteit de bouwstenen vormen, wordt als leidraad genomen, zegt de Biza-voorlichting. Noersalim heeft bij zijn aantreden als Biza-minister benadrukt dat hij de kwaliteit van de dienstverlening op zijn ministerie wilde verhogen. Het CBB is het eerste onderdeel dat aandacht krijgt, omdat geheel Suriname afnemer is van de diensten dat het biedt. Iedere burger is verlicht gebeurtenissen zoals geboorte, verhuizing, huwelijk en overlijden, te registreren.

“Zonder klantgerichte medewerkers immers, geen klantgerichte overheid”, zegt Noersalim. Het gebruik van modern werkmateriaal dat de service sneller aan de man brengt, is ook één van de aandachtsgebieden van de werkgroep.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May