Gajadien: Voorzitter Santokhi ter verantwoording roepen
17 Sep 2015, 00:01
foto
VHP-topper Asiskumar Gajadien


Binnen de VHP is er teveel ruis ontstaan over de wijze waarop voorzitter Chan Santokhi de partij uitdraagt. Het sloeg als een bom in bij velen toen bleek dat 'de oppositieleider' een geheim gesprek had met president Desi Bouterse. Hierbij was ook aanwezig NPS-voorzitter Gregory Rusland. Waarnemend fractieleider van de VHP, Asiskumar Gajadien, bevestigt tegenover Starnieuws dat geheime ontmoetingen niet binnen de partijtop gerapporteerd worden. Hierover zal de partijvoorzitter ter verantwoording worden geroepen.

Gajadien zegt dat het om een normale zaak gaat dat de voorzitter gevraagd zal worden om verantwoording af te leggen aan de structuren. Santokhi moet uitleg geven over zijn handelwijze waarbij de partijleiding dan wel structuren niet op de hoogte gesteld worden als hij de partij naar buiten uitdraagt. Het is onacceptabel dat er geheime ontmoetingen worden gehouden die niet gerapporteerd worden. "Wat toppers binnen de partij dwars zit, is dat er afspraken of voorstellen worden gedaan die niet binnen de partij besproken zijn. Zeker na de tweede zogenaamde geheime ontmoeting met de president van het land”.

Gajadien benadrukt dat het een normale zaak is als de voorzitter niet op de uitgezette lijn van de partij handelt, hem de ruimte geboden wordt dit alsnog te doen. "De situatie zou pas verergeren als de voorzitter zich niet aanpast aan het beleid van de partij. Wij zullen blijven waken dat de cultuur van draagvlak en consensus binnen de partij hoog wordt gehouden," stelt Gajadien.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May