Gemeente Koksijde biedt hulp bij afvalverwerking
16 Sep 2015, 09:34
foto
De delegatie uit Koksijde is ontvangen door de minister van Regionale Ontwikkeling, Edgar Dikan. (Foto: RO)


Het afvalprobleem in het binnenland heeft de aandacht van de gemeente Koksijde uit België. Er zijn trainingen beschikbaar over de mogelijkheden voor de verwerking van afval. De minister van Regionale Ontwikkeling, Edgar Dikan heeft een delegatie uit de gemeente, die een jarenlange relatie met het ministerie heeft, gisteren ontvangen voor een beleefdheidsbezoek.

Dikan uitte zijn bezorgdheid over het vervuilen van het water door de illegale goudwinning in het binnenland. Hij zegt dat de meeste dorpen in het binnenland een probleem hebben met het verwerken van hun afval. De aanpak van dit probleem valt onder de verantwoordelijkheid van het ministerie van Regionale Ontwikkeling. De delegatie heeft de minister haar volle ondersteuning toegezegd en hoopt de relatie met het ministerie ook verder uit te bouwen.

De gemeente Koksijde is vooral bekend van het schoon drinkwaterproject, dat in verschillende gebieden in Suriname water heeft aangelegd. De bewindsman heeft een uitnodiging ontvangen om een bezoek te brengen aan Koksijde die eveneens beurzen ter beschikking stelt die volledig gefaciliteerd en gefinancierd worden, zegt de voorlichting van RO.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May