Jeugdparlement wil aanpassing ordereglement
15 Sep 2015, 22:33
foto
V.l.n.r: Aniel Ghisaidoobe (secretaris minister Sport en Jeugdzaken), Stephanie van Brussel (substituut griffier Nationaal Jeugdparlement), Priya Sital ( voorzitter Jeugdparlement), Faizal Abdoelgafoer (minister Sport en Jeugdzaken), Konrad Acton (ondervoorzitter Jeugdparlement). (Foto: S en J)


Het Nationaal Jeugdparlement (NJP) wil aanpassing van het Staatsbesluit en het Ordereglement van dit jeugdorgaan. De voorzitter van het Jeugdparlement, Priya Sital, heeft dit verlangen vanmorgen uitgesproken bij een bezoek aan minister Faizal Abdoelgafoer van Sport en Jeugdzaken.

Sital zegt dat na grondige evaluatie is gebleken dat de wijziging noodzakelijk is. Abdoelgafoer was het eens met dit voorstel en is bereid deskundigheid ter beschikking te stellen voor de aanpassing.

Ook het instellen van Community Leaders in de verschillende ressorten die het werk van de jeugdparlementariërs moeten ondersteunen, wil het huidig jeugdparlement nog voor het eind van haar zittingstermijn realiseren. Het orgaan zal hierover nog concrete voorstellen doen. Er is ook gevraagd om te helpen bij het bemensen van de ondersteunende afdelingen binnen het jeugdparlement. De jeugdparlementariërs willen verder dat hun onkostenvergoeding maandelijks uitbetaald wordt en niet meer per kwartaal.

Abdoelgafoer heeft er zelf twee termijnen als Millennium Development Goals Ambassadeur op zitten en heeft in die hoedanigheid affiniteit met het jeugdparlement. Hij vindt dat dit orgaan zich meer moet profileren binnen de Surinaamse samenleving. Hij deed de leiding van het jeugdparlement daarnaast ook voorstellen waarmee het instituut direct aan de slag kan voor het bevorderen van jongerenparticipatie, zegt de voorlichting S en J.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May