Politie Latour verkondigt onwaarheden
15 Sep 2015, 15:44
foto


Als oudste dochter van het slachtoffer - mijn moeder dus - dat betrokken was bij de aanrijding van afgelopen zondagavond op de Indira Gandhiweg, wil ik aangeven dat de zonen van Hermandad van politiepost Latour de grootste leugenaars zijn. Politiepost Latour is belast met het onderzoek naar de aanrijding.

De politie heeft aangegeven dat het slachtoffer en haar dochter over de Indira Gandhiweg liepen en dat zij ter hoogte van de Margarine- en Vettenfabriek plotseling de straat overstaken. De agenten waren niet ter plaatse, maar ik ben één van de ooggetuigen. De bestuurder van het voertuig kwam inderdaad na het incident plotseling met twee mobiele telefoons in zijn handen! Een bestuurder die met zeer hoge snelheid kwam aangereden, kon dit alles voorkomen als hij met zijn volle aandacht op het verkeer had, in plaats daarvan was hij op zijn mobiel bezig.

Dennis F., mijn broer en zoon van het slachtoffer, is door mijn man gebeld en niet door omstanders. Toen mijn broer arriveerde op de plek van het ongeval, kwam hij naar mij toe en vroeg wie degene was die onze moeder en zusje dit heeft aangedaan. Hij wilde de bestuurder te lijf gaan, zegt de politie? Uit welk onderzoek is dit alles gebleken?, want hij werd door mij en buurtbewoners tegengehouden. Hij heeft nooit aan iemand gezegd dat hij de bestuurder te lijf zou gaan. De zonen van Hermandad hebben er niet bij vermeld dat er eerst een waarschuwingsschot was gelost, en gelijk daarna één van de agenten mijn broer aan zijn kraag greep terwijl hij zei: “Lus’ mi”. Mijn broer is vervolgens ook aangevallen door de collega-agenten. Eén van de agenten had zelfs zijn schoenen in het gezicht van mijn broer gezet alsof hij een verdachte was van één of andere criminele handeling.

Het politiebericht zegt verder dat Dennis F. zich bleef verzetten, en dat hij op verschillende momenten de drie dienstdoende wetsdienaren heeft aangevallen en slagen heeft toegebracht. Ook dit is een vette leugen. Hij werd op de grond gedrukt. Geen enkele politieambtenaar die aankwam, heeft enige vorm van hulp aangeboden, en ze waren gezamenlijk aanwezig. Mijn broer is onterecht overgebracht naar het bureau, want niemand zou zijn moeder in een dergelijke situatie aantreffen en erom lachen. Per ontboden ambulance zijn mijn moeder en zusje naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo vervoerd. Het slachtoffer is nimmer verhoord, desondanks publiceert de afdeling Public Relations (PR) van de politie een bericht waarin de indruk wordt gewekt dat mijn moeder en zusje dit alles konden hebben voorkomen. Maandagmiddag werd mijn vader gebeld met het bericht dat wij de spullen van mijn broer konden ophalen, inclusief zijn autosleutels die de agenten eerder weigerden af te staan. Ik vroeg naar een gesprek met hun meerdere, dat ook heeft plaatsgevonden. Ik ben onaangenaam geraakt door de onwaarheden die de agenten hebben doorgegeven aan de PR van de politie. Laat het duidelijk zijn dat God dit alles heeft gezien.

Met mijn moeder gaat het inmiddels beter, en met mijn zusje gaat het stukken beter. Mijn broer is nog niet vrij. Voor ons is nog onduidelijk wie de veroorzaker van de aanrijding is, want mijn moeder heeft niets meer gehoord van de politie.
De verantwoordelijke van het politiebureau Latour heeft mij in het gesprek zondagmiddag aangegeven dat er nu niet kan worden aangegeven wie de veroorzaker is, omdat de zaak nog in onderzoek is. Maar uit de berichtgeving van de politie blijkt iets anders.

Elisabeth Fontinie
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May