Ied-Ul-Adha officieel op 24 september
15 Sep 2015, 09:47
foto


Het offerfeest (Ied-Ul-Adha) wordt dit jaar gevierd op donderdag 24 september. De dag is gelijkgesteld met de zondag, meldt het ministerie van Binnenlandse Zaken in een bekendmaking. Sinds 2010 is het Ied-Ul-Adha-feest een officiële vrije dag in Suriname.

Het Offerfeest is het belangrijkste feest van de islam. Het feest symboliseert het offer van Ibrahiem (Abraham). Moslims offeren een schaap, geit, koe of een kameel. Ied-Ul-Adha markeert het einde van de bedevaart naar Mekka. In de Koran staat het verhaal dat Allah aan Ibrahiem vroeg om zijn zoon Ismaël te offeren om te laten zien dat hij trouw en gelovig was. Toen Ibrahiem zijn zoon met een mes wilde offeren, kwam er een engel die zei dat een schaap de plaats van Ismaël mocht innemen.

Ook in onder andere Indonesië, Jordanië, Maleisië, Turkije en de Verenigde Arabische Emiraten geldt het Offerfeest als een feestdag. In landen als Australië, Canada, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten geldt de dag niet als een landelijke feestdag. Echter mogen sommige islamitische organisaties worden gesloten of mogen zij hun dienstverlening op die dag inperken. Rond moskeeën in landen waar het Offerfeest geen feestdag is, zijn er meestal wel verhoogde activiteiten.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May