Regering en vakbeweging zoeken nog naar oplossing
09 Sep 2015, 17:14
foto
Vakbondsleiders na een vier en een half uur durend gesprek met de regering. (Foto: Raoul Lith)


Een delegatie van de vakbeweging heeft ruim vier en een half uur gesproken met een regeringsteam onder leiding van president Desi Bouterse. Er zijn voorstellen over en weer gedaan over de verhoging van de elektriciteits- en watertarieven. De verhoging wordt niet teruggedraaid maar er wordt naar oplossingen gezocht om de situatie draaglijk te maken voor het volk. Maandag zullen regering en vakbeweging verder praten.

Woordvoerder van de Raad van Vakcentrales in Suriname (Ravaksur), Robby Berenstein, zegt aan journalisten die al die tijd gewacht hebben, dat er over en weer voorstellen zijn gedaan. Deze zullen nog op schrift worden gezet. De vakbeweging vindt dat de verhoging gefaseerd moet plaatsvinden. Eerst werd geëist dat de maatregel teruggedraaid moest worden, maar dat is niet haalbaar.

De regering werkt aan een samenhangend pakket van maatregelen. Berenstein zei niet diepgaand te kunnen ingaan op de voorstellen. De vakbeweging wil dat er compenserende maatregelen getroffen worden. Hij verwacht dat er een oplossing zal komen, anders was er niet zoveel tijd gestopt in de bespreking. Namens de regering zaten ook aan vicepresident Ashwin Adhin, de ministers Gillmore Hoefdraad (Financiën), Regillio Dodson (Natuurlijke Hulpbronnen), Sieglien Burleson (Handel & Industrie) en Soewarto Moestadja (Arbeid).

De verhogingen zullen ingaan op 15 september. De Nationale Assemblee komt donderdag in openbare vergadering bijeen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May