Peggy Bouterse zal Kabinet President reorganiseren
09 Sep 2015, 00:39
foto


De dochter van het staatshoofd, Peggy Bilkerdijk-Bouterse (45), is benoemd tot adviseur, belast met de reorganisatie van het Kabinet van de President. Zij zal de functie van Chef Staf voorbereiden en tevens tijdelijk waarnemen.

In een persbericht dat zojuist is uitgegeven, deelt de perschef van het kabinet van de president, Clifton Limburg, mee dat er meer verjongingen zullen komen. Ook bij andere afdelingen zal er gewerkt worden met hoog opgeleide, jonge professionals. Zij zullen de kans krijgen om zich op het hoogste niveau te bewijzen. Er vinden gesprekken plaats om deze functies in te vullen. "Met deze gefaseerde verjonging van kader speelt de president binnen zijn eigen gelederen in op zijn uiteengezette visie dat jongeren kansen geboden moeten worden om zich te ontwikkelen."

Bilkerdijk-Bouterse heeft naast een studie internationale relaties aan de universiteit van Brazilië en diplomatieke ervaring op de ambassade in Brussel, ook ruim veertien jaar ervaring opgedaan als senior manager bij grote Nederlandse concerns zoals Ahold en Makro. In het persbericht wordt verder meegedeeld dat haar specialiteiten op het gebied van verandermanagement en marktgerichte concepten, haar het predicaat powerlady opleverde binnen de businessclubs van Zuid-Nederland. "Dezelfde capaciteiten zullen nu in Suriname worden ingezet om vorm te geven aan het reorganiseren van het Kabinet en het verdiepen van Suriname's internationale relaties."

Verder wordt meegedeeld dat het Kabinet van de President ter bevordering van de efficiëntie, net als de ministeries, over zal gaan op een geautomatiseerd systeem, waarbij procedures gedigitaliseerd worden en zaken sneller afgehandeld kunnen worden. Dit is de eerste fase van e-government die stapsgewijs zal worden uitgebreid en ingevoerd in de komende vijf regeringsjaren.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May