Betterson: Minister moet vertrouwd raken met systeem
09 Sep 2015, 10:02
foto
Ex-minister Stanley Betterson


“De minister van Regionale Ontwikkeling, Edgar Dikan, moet eerst vertrouwd raken met het systeem alvorens hij zijn aangezicht wilt schenden”. Dit zegt zijn voorganger, ex-minister Stanley Betterson. ”Het is belangrijk dat de minister hele informatie krijgt van mensen die geen witte voetjes proberen te maken”.

Volgens de ex-bewindsman, die reageert op uitspraken van Dikan als zou er sprake zijn van chaos op het miniserie, rust er een bepaalde verantwoordelijkheid op een minister. "Als hij praat over chaos weet ik niet welke orde hij geeft aan chaos. En of hij bedoelt chaos op hoofdkantoor RO of bij de districtscommissariaten. Dikan dient te weten dat alle aantrekkingen (indiensttredingen...red) op ministeries, van de huidige president komen. Het ministerie van Binnenlandse Zaken tekent na afstemming met de president en de vicepresident voor aantrekkingen van schaal 7 naar boven. Voorts komt het meeste personeel dat is aangetrokken van de commissariaten waar de NDP dc's de scepter zwaaien."

De minister moet niet los en vast zaken schreeuwen in de media, stelt Betterson.
"Indien het om een politieke aanval gaat, moet hij weten dat hij zijn aangezicht schendt", geeft Betterson aan. Dikan meent een chaos te komen aantreffen op RO als het gaat om personeel. Hij wil een efficiënt en effectief personeelsbeleid voeren waarbij er geen ruimte is voor spookambtenaren. Betterson zegt dat tot zover hij weet alle aangetrokken personen een werkplek hebben. Bij de commissariaten is het wel zo dat veel mensen buitendienst verrichten. En het is eenmaal zo dat veldwerkers geen zitplaats hebben.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May