Bedrijfsleven niet te spreken over maatregelen
08 Sep 2015, 00:00
foto
Anthony Wong (Algemene Aannemers Vereniging), Ferdinand Welzijn en Gilbert van Dijk beantwoorden vragen namens Suriname Business Forum.


Besturen van diverse bedrijfslevenorganisaties hebben maandagavond flink hun gal gespuugd over de verhogingen die de regering heeft doorgevoerd. Onder de paraplu van Suriname Business Forum (SBF) zijn de organisaties bijeen geweest in het gebouw van de Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF). Besloten is om een brief te schrijven naar president Desi Bouterse over de maatregelen. Zij willen een gesprek met het staatshoofd. Ook zijn bedrijven er niet over te spreken dat goederen niet meer in entrepots mogen worden opgeslagen. Er is eveneens geen begrip voor dat de doorvoerhandel is stopgezet.

Voor sommige toppers uit het bedrijfsleven is het land duidelijk failliet. Dit concluderen zij op basis van de maatregelen die de regering heeft doorgevoerd. Dit is tegen de adviezen die gegeven zijn door het Financieel Economisch Platform waarin bedrijfslevenorganisaties geparticipeerd hebben. Opgemerkt werd dat de regering mag bepalen en adviezen naast zich neer kan leggen. Ze moet dan wel instaan voor de consequenties.

Net als de vakbeweging vindt het bedrijfsleven dat de maatregelen niet op deze manier kunnen worden doorgevoerd. Veel prijzen zullen de lucht in gaan, terwijl de koopkracht ook zal afnemen. De werkgelegenheid zal afnemen. Opgemerkt wordt dat het hele land moet gaan betalen, terwijl de overheid bezuinigingsmaatregelen moet doorvoeren. Er is geen geloof in een sociaal vangnet. Volgens de toppers uit het bedrijfsleven zijn werkgelegenheid en ondernemerschap het 'enige vangnet dat werkt'. De besturen van de organisaties die bijeen waren, zijn behoorlijk geïrriteerd over de maatregelen. Volgens hen zullen deze funest zijn voor de economie. Het bedrijfsleven wil in het gesprek met de president de consequenties van de maatregelen voorleggen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May