Dikan stelt orde op zaken bij Regionale Ontwikkeling
07 Sep 2015, 05:44
foto
Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling.


Bij Regionale Ontwikkeling zijn 1389 personen kort vóór en na de verkiezingen in dienst genomen. Daarnaast zijn er mensen die nooit op het werk verschijnen, maar maandelijks uitbetaald worden. Op het districtscommissariaat van Marowijne kwamen ambtenaren van diverse ministeries de presentielijst tekenen. "Dit heb ik onmiddellijk stopgezet," zegt minister Edgar Dikan aan Starnieuws.

De bewindsman is bezig orde op zaken te stellen. "De afgelopen periode heb ik mij georiënteerd op het ministerie. Er is veel potentie, maar veel mensen werden niet betrokken. Afdelingshoofden wisten niet waarmee hun collega's bezig waren. Hieraan is er een einde gekomen. Alle diensthoofden hebben een presentatie gehouden over hun werkzaamheden," zegt Dikan.

De minister gaat op basis van de formatie op het departement na hoeveel mensen op een afdeling zitten en hoe ze worden ingezet. De mensen die op het commissariaat de presentielijst gingen tekenen en geld ontvingen, zijn afgevoerd. De spookamtenaren worden achterhaald en hun salaris wordt eveneens stopgezet.

"Nagegaan wordt waar wij overtollige mensen kunnen plaatsen. Ook met het bedrijfsleven wordt nagegaan of er mensen nodig zijn die zich nuttig kunnen inzetten," legt de minister uit. Hij is enorm geschrokken van de chaotische situatie die hij heeft aangetroffen. "Ik ga de uitdaging aan om orde op zaken te stellen, want ik heb de job aangenomen," stelt Dikan.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May