Minister Dikan: Binnenland moet met initiatieven komen
06 Sep 2015, 20:09
foto
Minister Edgar Dikan spreekt de Paramaccaanse gemeenschap toe. (Foto: RO Voorlichting)


Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling heeft de Paramaccaanse gemeenschap voorgehouden dat zij niet moeten wachten op de overheid, maar zelf met initiatieven moeten komen. Hij is aangenaam verrast tijdens zijn bezoek dit weekend aan Langatabiki dat onder leiding van het Paramaccaanse Onderhandelingscommissie met Surgold de gemeenschap met voorstellen is gekomen.

De bewindsman heeft de ondernemers in het gebied voorgehouden dat China geïnteresseerd in afname van cassave op grote schaal. Zij kunnen hulp krijgen, maar alles moet volgens de regels geschieden. De bedrijven moeten worden ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en Fabrieken. Er moet ook belasting worden betaald. De overheid kan faciliterend optreden. De regels moeten in het hele land toegepast worden.

"Ik heb hen voorgehouden dat door aan wet en recht te houden, zij ook eisen kunnen stellen over de dienstverlening. Als iedereen betaalt voor energie, is de overheid verplicht om ervoor te zorgen dat deze 24 uur per dag beschikbaar is," merkt de minister in gesprek met Starnieuws op. Nu is er slechts enkele uren per dag stroom en soms helemaal niet. Door de beschikking te hebben over elektriciteit, zal de bedrijvigheid ook toenemen. De mensen beginnen de boodschap te begrijpen. Het binnenland gaat een nieuwe tijd tegemoet," meent Dikan.

Dikan vindt dat de Paramaccaanse gemeenschap als voorbeeld kan dienen voor de rest van het binnenland. Voor de ontwikkeling van het gebied en werkgelegenheid zijn er afspraken met Surgold. Ondernemers maken zich op om verdere diensten te verlenen aan de goudmaatschappij om zo de inkomsten te verhogen. De gemeenschap heeft zich gebogen over duurzame ontwikkeling van het gebied.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May