Radjoe Bhikharie: Opkoopprijs padie is barbaars
06 Sep 2015, 10:21
foto


De voorzitter van de Bond van Surinaamse Padieproducenten (BSP), Radjoe Bhikharie, zegt aan Starnieuws dat hij het barbaars vindt dat de boeren een opkoopprijs tussen de SRD 28 en 30 aangeboden krijgen voor een baal natte padie. Dit, terwijl de kostprijs tussen de SRD 55 en 60 ligt. De bondsvoorzitter vindt er iets fundamenteels verkeerd gaat in de sector, aangezien de opkoopprijs steeds minder wordt.

Bhikharie benadrukt dat op deze manier het oogsten geen zin heeft. Ook is de situatie erg demotiverend voor de rijstboeren. De bond heeft brieven geschreven naar de voorzitter van de Verenging van Rijstexporteurs, Imro Manglie. Door de verhoogde brandstofprijzen zullen de kosten van de landbouwers verder omhoog gaan.

De BSP-voorzitter merkt op dat de combines nu meer zullen vragen voor het afoogsten van de padie. Ook de natte en droge grondbewerking gaan meteen omhoog. “Vanwaar gaan de boeren het geld ophoesten? Ook de verhoogde maatregelen die de nutsbedrijven zullen treffen, zijn moordend voor de boeren. Ze hebben al geen inkomsten en al deze maatregelen zullen de rijstsector kapotmaken. Wij zullen ons serieus over al deze aanpassingen beraden en daarna onze besluiten nemen," meent Bhikharie.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May